Marshmellow brownies

woensdag 17 juli 2013

Brownies zijn toch wel een van mijn favorieten als het gaat om bakken met chocolade. Heerlijk bij de koffie, maar ook als dessert is een brownie heerlijk. Vooral wanneer de brownie nog een klein beetje warm is vind ik het heerlijk! Daarnaast zijn er ook genoeg variatie mogelijkheden door een basis recept aan te passen met allerlei lekkere toevoegingen zoals extra chocolade, caramel of marshmellows! Natuurlijk kun je ze ook versieren, zoals de kerstboom brownies, die met hetzelfde recept gemaakt zijn.

Wat heb je nodig
- 150 gr bloem
- 40 gr cacao
- 135 gr bruine basterdsuiker
- 135 gr witte basterdsuiker
- 3 eieren
- Snufje zout
- 1 theelepel smaak extract naar keuze, bijvoorbeeld vanille. Zelf heb ik koffie gebruikt.
- 150 ml zonnebloemolie
- 4 handen mini marshmellows
Optioneel voor deze brownies 70 gram witte en 70 gram melk chocolade fijnhakken en door het beslag roeren.

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en meng alle ingrediƫnten in een grote kom. Roer dit met een spatel of lepel door tot je geen klontjes meer ziet. Wil je de chocolade stukjes in je brownie? Voeg dan de optionele grof gehakte chocolade door het beslag.

Bekleed de bakvorm of een ovenschaal met bakpapier. Zelf laat ik dit altijd uitsteken aan de bovenkant, zodat je de brownie er straks makkelijk uit kunt halen. Vul de vorm met het beslag en bak dit in ongeveer 25 tot 30 minuten gaar in de oven, op 175 graden Celsius. Strooi zo'n 5 minuten voor de baktijd afgelopen is marshmellows over de brownie. Ze worden dan lekker zacht en plakkerig en blazen licht op door de warmte.

This entry was posted on woensdag 17 juli 2013 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Laat een reactie achter

@handmadehelen. Mogelijk gemaakt door Blogger.